Dr. Ellen Rossou

Maak een afspraak bij Dr. Rossou

Curriculum

  • Afgestudeerd als algemeen geneesheer aan KULeuven in 2011
  • Opleiding tot oogarts in UZ Leuven en ZNA Middelheim Antwerpen (2011-2015)
  • Bijkomstige medische retina cursus: Moorfields Hospital (London, 2013)
  • Fellowship medische retina: Royal Eye and Ear hospital te Melbourne (Australië, 2016)
  • Werkzaam in AZ Nikolaas Sint-Niklaas binnen de subspecialisatie medische retina (netvliesbehandeling, intravitreale injecties en laser) (2015-2019)

Specialisaties

  • Algemene oogziekten
  • medische retina

Motivatie

Dr. Ellen Rossou is afkomstig uit Sint-Niklaas en volgde haar studies geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven, waar ze in 2011 afstudeerde als algemeen geneesheer. Nadien specialiseerde zij zich tot oogarts in het UZ Leuven en ZNA Middelheim ziekenhuis te Antwerpen, alwaar zij in 2015 haar opleiding voltooide. 

Binnen de oogheelkunde is zij bijkomstig opgeleid binnen het subdomein medische retina (netvliesbehandelingen, inclusief intravitreale injecties en netvlieslaser). Hiertoe volgde zij verschillende congressen en cursussen onder andere in het Moorfields ziekenhuis in Londen en een fellowship in het Eye and Ear ziekenhuis in Melbourne. 

In 2015 studeerde zij af als oogarts en sindsdien was dr. Rossou werkzaam in het AZ Nikolaas ziekenhuis te Sint-Niklaas (binnen de subspecialisatie medische retina) en in een algemeen oogheelkundige praktijk te Sint-Gillis-Waas en Wilrijk. Vanaf 9-2019 wenst zij zich als geëngageerd en gedreven oogarts te vestigen in onze nieuwe dynamische groepspraktijk Oogappèl te Haacht. Dit in combinatie met consultaties binnen haar subspecialisatie medische retina in het Imelda ziekenhuis te Bonheiden.